Als de kerk kon spreken ... gesprek met Ger Zwart, zondag 1 mei

Voorzitter jubileumcomité aan het woord

De Oud-Katholieke parochie viert op 15 mei het 975 jarig bestaan en het 125 jaar bestaan van het huidige kerkgebouw. De voorzitter van het feestcomité is GerZwart. Zijn roots liggen in IJmuiden en Egmond. Als jongen van zestien trok hij al naar zee op de koopvaardijvaart, later kreeg hij een baan in de visserij. Het bracht hem zelfs naar Mauritanië om daar nieuwe visgronden te ontdekken. Op de Nederlandse schepen varen daar nu ook locale bemanningsleden en worden locale markten aangeboord om de vis te verkopen.

Zijn vrouw Laura Zwart - Vuil heeft hem misschien wel meer niet, als wel gezien tot nu toe, omdat hij altijd lang van huis was. Zij had dan ook alle tijd om actief te zijn op vele terreinen van het kerkelijk gebeuren. Nadat Ger gepensioneerd was, vroeg de pastoor hem het jubileum feest te organiseren. Voor het jubileum heeft hij zich verdiept in de historie en kan daar veel over vertellen.

Er verschijnt een aanvulling op het boek: 'Als de kerk kon spreken' en er komt een tentoonstelling. In het najaar wordt het jubileum afgesloten gezamenlijk met de andere kerkgenootschappen. Immers de bestaande kerken zijn uit dezelfde bewoners ontstaan, die al sinds 977 in de omgeving van Egmond wonen. De parochie werd gesticht in 1036.

Het interview met Ger Zwart wordt uitgezonden op zondag 1 mei om 9.00 uur met een herhaling op maandagavond 20.00 uur en de interviewers zijn Nel Visser en Maarten Verboon
De frequentie van radio 80 is 105.9 FM in de ether en 96.50 op de kabel. In de gemeente Bergen beluistert u radio 80 ook op de kabelkrant van RTV 80. Wereldwijd is RTV80 ook te beluisteren via internet RTV80.nl

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum