Eerste Licht Adventsoratorium

Gecomponeerd door Teresa Takken op teksten van Marja LigterinkIn de vier donkere weken voor Kerstmis wordt van oudsher de Adventsperiode gevierd. Een tijd van inkeer. Een tijd waarin we het licht laten groeien en uitkomen bij de geboorte van Christus. In de kerken zien we de kleur paars (op de derde zondag even vervangen door 'roze') en elke week wordt er een extra kaars ontstoken aan de Adventskrans als symbool van het in kracht toenemende licht. Na vier weken, vier kaarsen, worden alle lichten ontstoken als teken van de geboorte van het Licht.

De bekende feesten Kerstmis, Pasen en Pinksteren hebben in de muziek en in de kerken prachtige liederen en oratoria opgeleverd. Alleen de Adventsperiode lijkt hierin een donkere stilte. Slechts een enkel Adventsoratorium is geschreven en dan alleen nog in het buitenland. Teresa Takken, bekend van onder andere de muziek die zij schreef voor Stichting Nieuw Liedfonds en het Savitri-opus, heeft hierin voorzien door een Adventsoratorium te componeren, 'Eerste Licht' genaamd.

'Eerste Licht' is geschreven op Nederlandse teksten van Marja Ligterink en wordt uitgevoerd door een voor dit doel samengesteld koor en klein orkest. De melodieën en teksten vormen een ontroerend en hoopvol geheel. De muziek maakt dat de woorden diepere bewustzijnslagen raken. De teksten zijn eigentijds en volgen de metafoor van de schepping. Advent wordt hier de periode van het ontwaken van het licht dat volmaakt wordt in de schepping van de nieuwe mens.

Eerste Licht
is te zien en te beluisteren op

zondag 12 december om 15.00 uur
in de Oud Katholieke Kerk St. Agnes, Voorstraat 112 te Egmond aan Zee.
Na afloop wordt een collecte gehouden.

Zondag 19 december om 15.00 uur
is het gezelschap in De Terp, Kerklaan 4 in Oudorp.
Toegang 8 euro p.p.

Meer informatie op: www.eerstelicht.nl en www.yoursongprojects.nl.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum