Laura Zwart - Vuil 50 jaar lid Kerkkoor

Kwam er 50 jaar geleden een vreugdebode op de koortrappen omhoog: een jong meisje, 14 jaar; nog niet aangenomen en tóch al lid van het kerkkoor - hoewel dat volgens de reglementen niet kon - Laura Vuil? Had de toenmalige pastoor de Rijk dat mogelijk gemaakt of het bestuur van het kerkkoor? Is het nog terug te halen uit de herinneringen? 

Het muzikale talent hebben en kunnen zingen en het dan ook nog durven in de kerk, was al vroeg ontdekt. En zo ging Laura bijdragen mét haar talenten aan de kwaliteit van de zang, de kwaliteit van het koor maar óók aan de kwaliteit van deze christelijke gemeenschap waarvan de leden vanuit hun verbondenheid met Christus en met elkaar naar elkaar omzien, goed doen, respect hebben voor elkaar.

In de Eucharistieviering van zondag 7 november - het hoogfeest van de H. Willibrord, apostel der Nederlanden, en eerste bisschop van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland - vieren we deze halve eeuw zingen van Laura Zwart -  Vuil.

Aansluitend aan de kerkdienst is er koffie/thee drinken in het Verenigingsgebouw Egmond, Julianastraat 5. Aansluitend gelegenheid tot feliciteren mét een drankje en hapje.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum