Dominee Bert Kramer neemt afscheid

In het kerkradioprogramma voor de Kust- en Duinstreek dat Radio 80 op zondag 3 oktober uitzendt van 9.00 tot 10.00 uur, kan er geluisterd worden naar een gesprek met dominee Bert Kramer te Bergen. De herder van de gemeenschap rond de aloude Ruïnekerk gaat afscheid nemen, nadat hij zich zo'n dertien jaar met hart en ziel heeft ingezet. Hij gaat met emeritaat.

Hem en zijn vrouw Jannie wordt in de Ruïnekerk een feestelijk afscheid bereid op donderdag 7 oktober om 20.00 uur. Dat wordt een bijeenkomst waarbij iedereen van harte welkom is, zo laat het kerkbestuur weten. Het bestuur rekent erop dat velen die avond aanwezig zijn om het echtpaar Kramer de hand te drukken. Op zondag 10 oktober zal ds. Bert Kramer zijn toehoorders toespreken tijdens zijn laatste kerkdienst in de historische Ruïnekerk

Het gesprek met hem voor de Kerkradio van zondag 3 oktober werd eerder opgenomen en uitgezonden in 2008. De Kerkradio besloot tot deze herhaling omdat de inhoud bijzonder boeiend is en nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Na een aantal jaren gewerkt te hebben op Timor kwam ds. Kramer naar Nederland terug en diende hier de PKN kerkgemeenschap te Hilversum. Daarna werd hij aangesteld te Bergen en hij ervoer deze beroeping als een thuiskomst. Hij onderscheidde zich door zijn huisbezoeken en wel heel speciaal aan hen die het door tegenslag en problemen met hun gezondheid zeer moeilijk hadden of hun levenseinde zagen naderen.

Deze uitzending is voor iedereen die aan huis gekluisterd is te beluisteren op zondag 3 oktober van 9.00 tot 10.00 uur op Radio 80, 105.9 fm of 96.5 kabel en is ook (in geluid) op tv 80 kanaal S12 te volgen. Voor het begin van de uitzending en erna kan men luisteren naar sfeerrijke muziek Maandagavond, na het nieuws van 20.00 uur volgt er een herhaling. De uitzending is ook wereldwijd te beluisteren via de website van R80 en via de kabelkrant.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum