Kerk open: H. Mis en Open KerkIedere woensdag in de maanden juni, juli en augustus gaan de kerkdeuren twee keer open. Eén keer vroeg in de ochtend voor de Eucharistieviering welken om 9.00 uur begint. Eén keer in de avond voor de Open Kerk tijdens de braderie. De kerkdeuren gaan dan open tegen 19.30 uur. Beide openingen zouden niet mogelijk zijn zonder de talloze vrijwilligers. Op woensdagochtend de koster en op woensdagavond een groot aantal vrijwilligers (de werkgroep Apostoleia staat hier garant voor) maakt de kerk geschikt voor bezoekers die willen rondkijken, vragen willen stellen, een kaarsje willen branden, willen kijken naar de DVD over de Oud-Katholieke Kerk, een bijdrage aan de kerk willen geven of gewoon ter verstilling even in een bank of op een stoel gaan zitten.

Het is prachtig om te melden dat er vanochtend maar liefst 11 mensen aanwezig waren in de Eucharistieviering om 9 uur. Het deed alle aanwezigen bijzonder goed om dít aantal mensen samen te vieren, te bidden, te luisteren naar het Woord van Schrift en te vieren aan de Tafel van de Heer, om de gaven van Brood en Wijn, Lichaam en Bloed van Christus te ontvangen. Gesterkt en verblijd verliet een ieder het kerkgebouw.

's Avonds leek het of Gods volk onderweg ons kerkgebouw gevonden had. Een bijna niet aflatende  stroom van mensen, groot en klein, jong en oud, opa's en oma's met kleinkinderen of ouders met hun kinderen, mensen met zijn twee: allemaal kwamen ons kerkgebouw binnen en keken hun ogen uit, verwonderd en vragend (waarom staan de stoelen voor de communiebank?wat heeft Mozes op zijn hoofd? wat doe je daarmee - vroeg een kind aan zijn moeder, wijzend naar het wierookvat? en kijkend: de schelpen,de gewaden, de ramen, het orgelspel, het houten kerkje om een geldelijke bijdragen in de laten vallen (kling!) of een kaarsje op te steken. Goed om zo als kerk aanwezig te zijn met de deuren open op de avond van de braderie. Met dank aan al die vrijwilligers die dít toch maar weer mogelijk maakten!

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum