Tweede orgelconcert: Gerben Mourik is k improvistatie

Maandag 12 juli 2010: 20.30 uurDe inmiddels bekende organist Gerben Mourik, Oudewater, tekent maandag 12 juli a.s.voor het tweede zomeravond -orgelconcert in de egmondse Oud-Katholieke Ste. Agneskerk.

Mourik excelleerde in het laatst in 2008 gehouden Internationaal Orgelimprovisatieconcours  waar hij als 1e prijswinnaar door de jury unaniem werd bekroond in de haarlemse Grote of St. Bavo. In Egmond brengt hij werken van Paul Damjakob, Joh. Seb. Bach en o.a. de franse componisten Eugène Gigout en Alexandre Guilmant. Hij zal  verder enkele transcripties spelen van de hand van Virgil Fox over thema's van J.S. Bach en zal zich uitleven in de kunst waar hij meerde keren voor werd bekroond - zijn improvisaties! Ook een uit het publiek opgegeven thema zal hij honoreren. Het concertt begint om 20.30 uur, de toegang is zoals gebruikelijk gratis, er is een collecte aan de uitgang.

Zoals hierboven gemeld, het inproviseren is een van Gerben's grootste specialiteiten. Naast de presticieuze prijs in Haarlem in 2008, meldt zijn carrière o.a. ook de 1e prijs in Zwolle in 2003 op het daar gehouden Nationale Improvisatieconcours, en vervolgens ook de 1e prijs in het St. Albans Internationale concours in 2005 in de U.K.

Inmiddels werkte Mourik mee aan zo'n 25 CD-opnamen, onlangs nog in 2008 twee dubbel-CD's met het komplete orgeloevre van Adriaan C. Schuurman samen met Jan J. van den Berg.In 2009 maakt hij de eerste CD van he nieuwe orgel in de concertzaal van de deense omroep in Kopenhagen, het grootste orgel van Denemarken!

Gerben Mourik is ook bekend geworden van het verdedigen an de nederlandse muziek o.a. die van Arie J. Keijzer en Jan J. van den Berg en die van de in Heerlen geboren Paul Damjakob. Deze later in Würzburg (D) beroemd geworden kathedraalorganist-componist -improvisator waar hij de avond begint met diens Alla Marcia Pomposa. Hij besluit de avond zijn optreden met improvisaties in een zgh. Triptique over gregoriaanse thema's.

Kortom, het wordt een avond orgelkunst voor een breed kerkorgelpubliek.

Sinds 2006 is Gerben de organist van de Grote of St. Michaelskerk te Oudewater waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft met orgelconcerten en kooroptredens.

www.gerbenmourik.nl

PROGRAMMA
1. Alla Marcia pomposa Paul Damjakob

2. Preludium und Fuge in c-moll Joh. Seb. Bach

3. Nocturne G. faure / arr. V. Fox

4. Trois Pieces E. Gigout

            - Antienne

            - Menuetto

            - Toccata

5. Improvisatie: Variaties over een op te geven thema.

6. Twee transcripties van werken van Joh. Seb Bach door V. Fox

            - Nun danket alle Gott

            - Arioso

7. Choral: Wass Gott thut, dass ist wohlgetan op. 93 A. Guilmant

8. Improvisatie: Triptique over gregoriaanse thema's

            - Prelude

            - Adagio

            - Final

 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum