Wybe Kooijmans en 'Ottoni' naar Egmond aan Zee

Maandag 5 juli 2010: Oud-Katholieke Kerk St. Agnes, Voorstraat 112, 20.30 uurHet eerste Zomeravondconcert in de reeks van de Oud-Katholieke Ste.Agneskerk aan de Voorstraat wordt dit jaar geopend op maandag 5 juli. De bekende organist Wybe Kooijmans zal die avond het spits afbijten met met het gooische Koperkwartet 'Ottoni' (zie foto)

Zij brengen een keur aan orgelwerken solo, 'koper' solo alsook combinaties van beiden in een zgh.'orgel-plus'-formatie waar u kunt genieten van de prachtige combinaties die orgel met trompet, tombone en hoorn de liefhebbers zullen bieden. Het concert begint om 20.30 uur, de toegang is gratis, er is een collecte aan de uitgang.

Totaal negen concerten
De zomeravondconcertenserie voorziet dit jaar weer in een zestal orgelconcerten waaronder een aantal bekende organisten. Ook jong talent, een hollandse finalist van het laatst gehouden Improvisatieconcours in Haarlem in 2008, een Zuid-Koreaanse en een finse organiste, naast een drietal zgh. 'orgelplus' - concerten'

Van de ' orgel-plus' concerten maakt u nu de eerste mee in de genoemde combinatie van orgel met het koperkwartet 'Ottoni' bestaande uit Peter Leydekkers en Hans van Eijk trompet, Bart Brinksma hoorn en Akki Haak trombone. Alle vijf getalenteerde musici zullen zorgen voor een avond van zeer gevarieerd luisterplezier. U krijgt werken te horen van zowel uit de vroege barok - enkele italiaanse meesters -, de romantiek als uit de meer moderne hoek  een paar werken uit het zgn. 'interbellum' ; de periode tussen de twee wereldoorlogen; werken van Hendrik Andriessen en Marius Monnikendam.

Organist Wybe Kooijmans en 'Koper' zullen zowel een aantal solo-optredens doen als wel een aantal werken 'orgelplus'. Het belooft een belangwekkende avond te worden die zelfs bij warm zomerweer een groot publiek zal weten te boeien.

Voor het programma klik op de link: http://egmond.okkn.nl/pagina/254/programma_eerste_zomeravondconce

Het Ottoni kwartet bestaat sinds 1992. De naam betekent 'koper' in die zin dat er de kopersectie uit een symfonieorkest mee wordt bedoeld. De bezetting is die van het traditionele koperkwartet : 2 trompetten, hoorn en trombone. Ottoni heeft in haar bestaan al veel verschillende optredens gehad en ziet het als een uitdaging om telkens met nieuwe projecten bezig te zijn. Naast diverse concerten, begeleidingen, kerkdiensten en cd opnames heeft het kwartet in 2006 een groot project rondom schilderijen uitgevoerd waarbij een compositie voor het kwartet is geschreven. Het kwartet heeft deze compositie op de tel nauwkeurig op projecties van details van schilderijen uitgevoerd.

Momenteel is Ottoni bezig met de uitvoering van oude Italiaanse meesterwerken uit de vroegbarok die veelal voor de grote kerken in Italië werden geschreven. Ook de combinatie koperkwartet en orgel is een genre waar het kwartet zich graag op toelegt.

De leden van Ottoni zijn op verschillende manieren met muziek bezig:

Peter Leydekkers
studeerde schoolmuziek en trompet aan het conservatorium van Hilversum. Hij speelde in diverse ensembles waaronder het theaterorkest Max Tak en met vele organisten waaronder Wybe Kooijmans. Hij is manager van educatieve afdeling van Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum.

Hans van Eijk
studeerde trompet aan de Muziekpedagogische Academie in Hilversum. Na het afronden van de theoretische vakken heeft hij de opleiding beëindigd. Zijn dagelijkse werkzaamheden spelen zich nu af binnen de sector van de financiële dienstverlening.

Bart Brinksma
studeerde hoorn bij Wiebe Pietersma aan het conservatorium van Leeuwarden en bij Peter Hoekmeijer aan het conservatorium van Hilversum. In 1992 studeerde hij af. Daarna speelde hij als 1e hoornist bij de musical Cats en als 2e hoornist bij The Phantom of the Opera. Verder legde hij zich toe op het spelen van kamermuziek met o.a. pianiste Hanneke Plomp en als lid van diverse blaaskwintetten. Hij gaf privé hoornles en doceerde aan een tweetal muziekscholen.

Akki Haak
studeerde trombone en muziektheorie aan de conservatoria van Amsterdam en Alkmaar. Werkte o.a. met Rosa King, Salsa de Amsterdam en bewegingstheater BEWTH. Van 1986-2000 en van 2006 tot nu leidster van haar eigen jazzformatie de Akki Haak Band. Speelt sinds 2007 met koperkwartet Ottoni en is werkzaam als freelance tromboniste  ( jazz, funk, soul). Doceert en componeert.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum