Pastoorswisseling in de Egmonden

Zondag 4 juli 2010: 10.00 uurAfscheid pastoor Mattijs Ploeger
Met ingang van 1 juli 2010 heeft de Oud-Katholieke parochie van St. Agnes te Egmond aan Zee een nieuwe pastoor: pastoor Mattijs Ploeger wordt opgevolgd door pastoor Rudolf Scheltinga.

Op zondag 4 juli zal om 10.00 uur tijdens een feestelijke Eucharistieviering -  waarin de bisschop van Haarlem, mgr dr Dirk Jan Schoon zal voorgaan - afscheid genomen worden van pastoor Mattijs Ploeger. Hij gaat de Oud-Katholieke parochie verlaten omdat hij docent en rector is geworden van het Oud-Katholiek Seminarie bij de Universiteit Utrecht en daarnaast pastoor zal zijn te Haarlem en aldaar ook gaan wonen.

Pastoor Scheltinga zal tijdens de genoemde Eucharistieviering geïnstalleerd worden tot pastoor van de parochie door bisschop Dirk Jan Schoon. Scheltinga heeft ervaring in het rooms-katholieke parochiepastoraat in de Noordoostpolder en in Amersfoort en in het oud-katholieke parochiepastoraat te Utrecht; bovendien is hij twaalf jaar pastor geweest van het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam-Noord. Sinds november 2009 is hij als assisterend pastoor werkzaam in de Oud-Katholieke parochiegemeenschap van de Egmonden. Binnenkort zal hij de pastorie aan de Voorstraat gaan betrekken.


Pastoor Scheltinga wordt welkom geheten door de bisschop en de parochie
bij de start van zijn werkzaamheden in Egmond aan Zee, op 15 november 2009.


Het kerkbestuur van de oud-katholieke parochie te Egmond nodigt u van harte uit aanwezig te zijn in de kerkdienst in de St. Agneskerk in de Voorstraat 112. U wordt tevens uitgenodigd voor de ontmoeting na de dienst, die vanaf circa 11.30 zal plaatsvinden in het Verenigingsgebouw Egmond aan de Julianastraat 5 te Egmond aan Zee.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum