Egmondse Visserijdag 2010

"Giften van de Zee"De vijftiende Egmondse visserijdag is op vrijdagavond 18 juni en zaterdag 19 juni 2010.

Vrijdagavond 18 juni
is er om 19.30 uur een bijeenkomst van herdenking in de Oud-Katholieke Kerk aan de Voorstraat 112, voor de vissers die op zee gebleven zijn, mmv pastoor Scheltinga, Shantykoor de Zâalnêelden, smartlappenkoor De Skarrebekke en de De Mallote Matrozen. De Last Post door Leo Stam. Herdenken van de mensen die op zee gebleven zijn, is een indrukwekkend vast onderdeel op de vooravond van de Egmondse Visserijdag. Ook wordt er in de kerk een expositie geopend met prachtige foto's met als onderwerp: 'Giften van de zee' door fotoclub DEFA. Op zaterdag 19 juni geopend op 10.00 - 17.00 uur en ook op zondag 20 juni van 13.00 - 17.00 uur.

Zaterdag 19 juni
wordt er vanaf een uur of tien wordt door de dorpsomroeper in heel de kern van het dorp kond gedaan van de visserijdag. Met gongslagen wordt een ieder opgeroepen deze dag te vieren, waarna om half elf de visserijdag officieel geopend wordt door burgemeester mevrouw Hafkamp. Verse vis op het Pompplein, een traditioneel vissershuisje bekijken dat daar is nagebouwd, een fotomoment met Neptunus of genieten van muziek van de Zâalnêelden, smartlappenkoor De Skarrebekke en de De Mallote Matrozen, alles kan op deze gezellige dag.

Op en rond het strand staan diverse demonstraties van de KNRM en de ERB op stapel, bij mooi weer zal ook de kustwacht met een helikopter present zijn om de pseudo-drenkeling te redden. In de loods van de KNRM wordt uitleg gegeven over het werk van deze organisatie.

Voor de vermoeide benen rijdt een treintje rond, die de bezoekers langs alle plaatsen waar iets te doen is, brengt. Dit gratis vervoer binnen het dorp geeft tevens een prachtige gelegenheid om de rest van het dorp te bekijken.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum