'Franse klassiek en romantiek'

De Zuid-Koreaanse organiste Min-Jeong Kim verzorgt maandag 27 juli het vierde Zomeravondconcert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk. Zij heeft voor deze avond aan het Adema-orgel met name voor het klassieke en romantische Franse repertoire gekozen.

U krijgt werken te horen van o.a. Louis Clerambault- de 2e Suite. Van Charles Marie Widor uit de 4e Symphnie en werk van César Franck.

Orgelwerken die goed passen bij de stijl van het Egmondse orgel. Het concert begint om 20. 30 uur,  de toegang is vrij, aan het einde van de avond is een openschaalcollecte aanbevolen.

Min-Jeong Kim, geboren in Tae-gu in Zuid-Korea, studeerde aanvankelijk wiskunde, maar stapt in 2001 over naar de orgelstudie bij prof. In Hyung Cho aan het Conservatorium van Seoul. In de winter van 2005-2006 kwam ze naar Duitsland om verder studeren bij prof. Wolfgang Zerer aan de Hochschule voor Muziek en Theater te Hamburg. Vervolgens gaat ze naar het Parijse Conservatorium voor masterclasses bij Michael Bovard en Olivier Latry om in 2007 haar studie af te ronden met het Eindexamen - Diplom in Hamburg. Hier gaat ze momenteel door voor het Konzertexam met de specialisatie barokmuziek bij wederom Wolfgang Zerer en de Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk, die ook hoofdleraar is aan het Conservatorium aldaar. In Hamburg participeert zij in diverse kerken als kerkorganist en hoopt t.z.t. weer terug te keren naar haar geboorteland om daar verder een concert en lespraktijk op te zetten.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum