Tweede zomeravondconcert

 

Jong talent aan het orgelklavier

Het tweede Zomeravondconcert in de Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee wordt gegeven door twee  jonge orgeltalenten, Dennis van der Wijk (24) en Jochem Schuurman (20) op maandag 13 juli a.s. Het meest bijzondere aan dit concert is misschien wel dat beide organisten ook 'vierhandig werk' zullen spelen anders gezegd ' quatre mains'. Het belooft een bijzondere avond te worden.

Met betrekking tot het vierhandig orgel hoort u werken van Händel, het orgelconcert no 2 in B, de Variaties in C.(uit het fluitkwartet  KV Anh. 171 van Mozart ) in een transcriptie van Jacq. Oortmerssen en b.v. de Fantasie in d. van Adolph Friedrich Hesse.

Verder staan die avond op het programma o.a. de Sonate III van Felix Mendelssohn, een Duet van Joseph Rheinberger en de Sonata da Chiesa van Hendrik Andriessen, waarvan ieder van de twee organisten een deel voor hun rekening zullen nemen. Het concert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk begint om 20.30 uur, de toegang is vrij, een openschaalcollecte aan de uitgang wordt aanbevolen !

Dennis van der Wijk behaalde enkele weken geleden in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem aan het Müllerorgel met grote overtuiging zijn ' masters' aan het Conservatorium te Amsterdam bij zijn hoofdleraar Jacq. Oortmerssen, de eerder genoemde die tekende voor de transcriptie van het fluitconcert van Mozart. Eerder studeerde Dennis aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema in 2006 en haalde zijn diploma kerkmuziek (2008).  Hij studeert nu nog voor Docent Muziek, en volgde tijens zijn studietijd een aantal masterdclasses bij o.a. beroemdheden als Berhard Haas, Michel Bovard, Olivier Latry en Wolfgang Zerer. Als organist is hij verbonden o.m. aan de Kapelkerk te Alkmaar.

Jochem Schuurman kreeg zijn eerste orgellessen op achtjarige leeftijd van Johan Koers te Drachten, volgde masterlasses  o.a. bij Wolfgang Zerer en Edoardo Belloti en studeert nu aan het 'Prins Claus Conservatorium' te Groningen bij Theo Jellema. Hij behaalde reeds eerste prijzen op het SGO- concours in Noorwolde ( 2007) het het Govert van Wijn-concours in Maassluis ( 2008). Is momenteel verbonden als organist aan de Gereformeerde kerk ' de Hoeksteen' te Drachten en is o.a. repetitor van het Toonkunstkoor' Frisia Cantat' in diezelfde plaats.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum