Zomeravondconcerten 2019 overzicht

ZOMERAVONDCONCERTEN 2019

ma. 1 juli   Gert van Hoef , orgel–Soloconcert

 “    8  juli   Dirk Out,  m.m.v.  Mariël  van den Bos , fluit, orgel–PLUS

 “   15 juli   Evert van de Veen, orgel-Soloconcert

 “   22 juli   Sander van Marion, orgel-Soloconcert

 “   29 juli   Laurens de Man, orgel-Soloconcert

ma.  5 aug.  Gijsbert Kok, m.m.v. Yun Park, sopraan, orgel–PLUS

  “   12 aug.  ErikJan Eradus, orgel–Soloconcert

  “  19  aug.  Jos Maters, m.m.v. Marlon Valk, saxofoon, orgel- PLUS

  “  26  aug.  Jaap Zwart, orgel-Soloconcert, ‘bij kaarslicht’


Klik HIER voor de inhoud van de concerten op de betreffende avonden.

Ook voor het komende seizoen, dat loopt van maandag 1 juli t/m maandag 26 augustus hebben we weer een boeiend programma weten samen te stellen dat de muziekliefhebbers ‘Elck wat Wils’ biedt.

Het jonge talent Gert van Hoef  opent met een orgel- SOLO-concert. Een jong talent  die zijn sporen al van jongsaf aan verdient heeft. Een concert met een populaire inslag dat de modernen ook niet schuwt. De romanticus Dirk Out aan het orgel m.m.v. de fluitiste Mariël van den Bos verzorgt het eerste orgel-PLUS-concert van dit seizoen. Het orgel-SOLO optreden wordt op 15 juli vervolgt door  Evert van de Veen, óók een romanticus die met name het ‘kerkorgelpubliek’ al jaren aanspreekt mijn zijn vertolkingen en ook eigen composities uit de protestantse traditie. De senior Sander van Marion volgt dan weer met een orgel-SOLO concert,  veelal ook met eigen werk. Hij breekt een lans voor de Franse orgeltradities waar mee hij in Parijs eerder de presticieuse Gouden Medaille van de Franse ‘Academie des Sciences et des Lettres’  behaalde. Laurens de Man sluit de maand juli af met  ook met een SOLO-concert, een vakman die we een paar jaar geleden ontmoetten bij het programma van Paul Witteman- zondagmiddag bij NPO 2. Een classicus!

Maandag 5 augustus opent de bekende organist –beiaardier  Gijsbert Kok met een ‘belcanto’ bijdrage  van de Zuid-Koreaanse sopraan Yun Park voor het  tweede orgel -PLUS-concert van dit seizoen. ErikJan Eradus, bekend uit de katholieke orgelwereld vervolgt op de 12e aug. de reeks zomeravondconcerten  met weer  een solo-optreden van de ‘Route Français’ gecombineerd met ook meer  moderne  laatromantische werken.

Het voorlaatste optreden van dit seizoen wordt verzorgd door het  jonge orgeltalent uit de  ‘Groningse’ school, Jos Maters die samen met de saxofoniste Marlon Valk een heel eigen optreden orgel-PLUS neerzet en een boeiend samenspel biedt  als  ‘Duo Calyptura’.  U zult horen dat de saxofoon met zijn ‘veelkleurigheid’  zich uitstekend leent voor de combinatie met orgel. We denken dat dit een swingend optreden  wordt van de beide talenten van het  Gronings  ‘Prins Claus Conservatorium’. 

Gewoontegetrouw wordt ons concertenseizoen weer afgesloten door  het traditionele SOLO- optreden van de Hattemse organist Jaap Zwart, een zoon van de ooit legendarische organist –componist Jan Zwart.  Dit concert wordt weer opgeluisterd door de met kaarsenkronen verlichte Ste. Agneskerk. We hopen weer op een grote belangstelling van u en uw zomergasten.

Comité Zomeravondconcerten

 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum