ZOMERAVONDCONCERTEN STE. AGNESKERK 2019

Alle concert zijn op maandagavond, aanvang 20.30 uur
Toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang.

1 juli               Gert van Hoef , orgel–Soloconcert

8 juli   Dirk Out,  m.m.v.  Han Kapaan , hobo,  orgel–PLUS

15 juli   Evert van de Veen, orgel-Soloconcert

22 juli   Sander van Marion, orgel-Soloconcert

29 juli   Lucas de Man, orgel-Soloconcert

 

5 aug.  Gijsbert Kok, m.m.v. Yun Park, sopraan, orgel–PLUS

12 aug.  ErikJan Eradus, orgel–Soloconcert

19  aug.  Jos Maters, m.m.v. Marlon Valk, saxofoon, orgel- PLUS

26  aug.  Jaap Zwart, orgel-Soloconcert, ‘bij kaarslicht’

 

Ook dit seizoen hebben we weer een boeiend programma weten samen te stellen dat de muziekliefhebbers ‘elck wat wils’ biedt.

Het jonge talent Gert van Hoef opent met een orgel Solo-concert.  Een jong talent die zijn sporen al van jongsaf aan verdiend heeft. Een concert met een populaire inslag dat de modernen ook niet schuwt. Inmiddels een oude bekende, Han Kapaan , hobo, verzorgt het eerste orgelPLUS-concert met de romanticus Dirk Out aan het orgel. Het orgelsolo optreden wordt op 15 juli vervolgt door Evert van de Veen, óók een romanticus die met name het ‘kerkorgelpubliek‘ al jaren aanspreekt met zijn vertolkingen en ook eigen composities uit de protestantse traditie. De senior Sander van Marion volgt dan met, veelal ook, eigen werk. Hij breekt een lans voor de Franse orgeltradities waar mee hij in Parijs eerder de presticieuse Gouden Medaille van de Franse ‘Academie des Sciences et des Lettres’ behaalde. Lucas de Man sluit de maand juli af met een Soloconcert, een vakman die we een paar jaar geleden ontmoetten bij het programma van Paul Witteman- zondagmiddag bij NPO 2. Een classicus!

Maandag 5 augustus opent de bekende organist –beiaardier  Gijsbert Kok met een ‘belcanto’ bijdrage van de Zuid-Koreaanse sopraan Yun Park voor het  tweede orgel -PLUS-concert van dit seizoen. ErikJan Eradus, bekend uit de katholieke orgelwereld vervolgt op de 12e augustus de reeks zomeravondconcerten met een optreden van de ‘Route Français’ gecombineerd met ook meer  moderne  laatromantische werken. Het voorlaatste optreden van dit seizoen wordt verzorgd door het  jonge orgeltalent uit de  ‘Groningse’ school, Jos Maters, die samen met de saxofoniste Marlon Valk een heel eigen optreden neerzet en een boeiend samenspel biedt met hun ‘Duo Calyptura’. U zult horen dat de saxofoon met zijn veelkleurig-heid zich uitstekend leent voor de combinatie met orgel. We denken dat dit een swingend optreden wordt van de beide talenten van het Groninger ‘Prins Claus Conservatorium’.  Gewoontegetrouw wordt ons concerten-seizoen afgesloten door  het traditionele optreden van de Hattemse organist Jaap Zwart, een zoon van de ooit legendarische organist –componist Jan Zwart.  Dit concert wordt weer opgeluisterd door brandende kaarsen in vier de kroonluchters van de Ste. Agneskerk. We hopen weer op een grote belangstelling van u en uw zomergasten.


Comité Zomeravondconcerten

 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum