ZomerKampen OKKN

Landkamp
Het Landkamp is het grootste en gezelligste kamp! Samen met andere kinderen van 8 t/m 14 jaar beleef je een fantastische week. We doen spelletjes in het bos, een speurtocht, tripjes naar het dorp en misschien ook wel een dagje uit! Er wordt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds samen gegeten in de grootste tent die wij hebben! Slapen doen wij in grote tenten waar de kinderen (8 t/m 10 jaar), tieners (11 t/m 14 jaar) en jongens en meisjes apart slapen. Mocht je allergisch zijn of een speciaal dieet volgen geef dit dan aan bij de opmerkingen, zodat we wat lek-kers speciaal voor jou kunnen maken. Het Landkamp vindt plaats van 20 t/m 27 juli 2019. We hebben een nieuw kamp-terrein in Huizen! Voor slechts € 75 ben je er de hele week bij. Meld je snel aan via de website!


Zeilkamp
Het Zeilkamp is er voor iedereen van 18 jaar en ouder. De afgelopen jaren zijn we aangemeerd in het mooie Terkaple, aan de Terkaples-ter Puollen en het Sneekermeer. Het maakt niet uit of je al zeil ervaring hebt, of dat dit je eerste keer is. We weten in ieder geval zeker dat je een fantastische tijd zult hebben! Het Zeilkamp vindt in 2019 plaats van 3 t/m 7 juli. De kosten zijn € 95, mede door een subsidie van de Stichting Adelbertus Ahuysfonds.
Meld je snel aan de op de website!

ZAK
Het ZAK, oftwel ZomerActiviteitenKamp, is er voor iedereen van 15 t/m 19 jaar. Het is een week waarin je versteld zult staan van allerlei verschillende acti-viteiten die we gaan doen. Bekijk het filmpje hiernaast maar eens! Het ZAK wordt in 2019 gehouden van 27 juli t/m 3 augustus. Ben jij ook zo benieuwd wat we allemaal gaan doen? Meld je dan snel aan via de website! Voor een fantastische week betaal je maar € 120.

Wat zijn de Oud-Katholieke jeugdkampen?
De kampen worden geleid door een groep van ongeveer 25 kampleiders die 4 keer per jaar in een weekend de kampen voorbereiden. Tijdens deze weekenden wordt het programma uitgewerkt dat invulling gaat geven aan het thema wat voor dat jaar gekozen is. Speurtochten worden uitgezet, excursies worden geboekt, kampmateriaal wordt in orde gemaakt en vervangen waar nodig. Alle leiding heeft sinds 2015 een geldig VOG op zak.
Het Oud-Katholieke geloof komt binnen de kampen aan bod door een gepast gebed voor en na het eten. En vaak is een programma onderdeel discussiëren in de vorm van een overwegingspel of soort van Lagerhuis. Voor de jongere kinderen
op het Landkamp wordt er altijd iets gedaan in de vorm van een knutselwerk of het uitbeelden van een Bijbelverhaal.
Ook komen onze jongerenpastors, Erna en Michael, elk kamp een dag langs om de sfeer te proeven en een Oud-Katholiek uurtje te doen.

Eén ding staat in ieder geval vast, de zomerkampen zijn er al meer dan 85 jaar. En in deze 85 jaar is er ook bijna ieder jaar wel een zomer- of een voorjaarskamp ge-weest. Het is enorm gezellig op kamp, je leert leeftijdsgenoten uit de Oud-Katho-lieke gemeenschap kennen die je anders waarschijnlijk nooit zou spreken.

De kampleiding merkt ook ieder jaar weer dat het niet uitmaakt uit welk gedeelte van Nederland de deelnemers komen, ze kunnen het na een week kamp al-lemaal erg goed met elkaar vinden. Na het kamp wordt er vaak nog contact ge-houden en hier heeft het internet de laatste jaren goed bij geholpen.

www.okjeugdkampen.nl

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum