Kiezen voor de vrede

Dit jaar wordt de vredesweek gehouden van 20 tot 28 september. De oecumenische werkgroep Egmond heeft in de week ervoor een dienst georganiseerd. Deze Vredesdienst is op woensdag 17 september om 19.30 uur in de Protestantse kerk in Egmond aan Zee.

Op zondag 21 september wordt de Vredeskrant uitgedeeld. Daar staan verslagen in van mensen uit verschillende landen en plaatsen van de wereld, die van onder4drukking en geweld te lijden hebben en er heel vaak mee geconfronteerd worden.
Als kop boven een artikel staat een uitspraak van IKV voorzitter Jan Pronk: "Vrede is niet iets vanzelfsprekends; je moet er voor vechten."...."Vrede is een optie die in de schepping is neergelegd maar daarin is ook het tegengestelde aanwezig, namelijk oorlog en geweld."

Mgr. A. van Luyn, voorzitter van Pax Christie: "De internationale gemeenschap heeft de verantwoording om te beschermen. Er zijn nog veel gebieden op de wereld waar dit moet worden waargemaakt; Soedan, Darfur, Colombia, Zimbabwe, om enkele landen te noemen."

Laten we samen bidden voor de omkeer naar gerechtigheid en vrede, maar laat ieder zijn eigen verantwoording nemen, dat is ook onze opdracht!
Namens de oecumenische werkgroep Egmond
Riek Halff-Tober
(Dit stukje is overgenomen uit Samenvaart, het blad van de Protestantse gemeente)

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum