Laag bij de duinen en de zee

Repetities in volle gang voor ‘Laag bij de duinen en de zee’ 
Opbrengst voor restauratie van de oud-katholieke kerk


EGMOND AAN ZEE - Samen liedjes zingen over de drie Egmonden en luisteren naar muziek, voordrachten en stukjes historie. Gezien de belangstelling voor de openbare repetitie belooft het zaterdagmiddag heel druk te worden in de oud-katholieke kerk.

 

St. Historisch Egmond sluit hier haar jubileumjaar af met muzikale medewerking van de Zâalnêelden, Keetje & Co en landschapszanger Kees Kraakman die tevens de presentatie doet. Kees is een boerenzoon die ook zingt over zijn geboortegrond de Egmondermeer en die vaker optreedt als ‘Kees Kaas’. 
De drie Egmonden zijn verbonden door het landschap en de historie. Abt Gerard Mathijsen, Jaap Kramer, Gerjan Zwaan, Rudolf Scheltinga, Martijn Mulder en Jan Houtenbos vertellen hier kort iets over. Maar vooral worden de Egmonden bezongen waarbij ook wordt gehoopt op deelnemers uit Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen.

Geïllustreerd boekje


Hoewel de toegang en ook het prachtig gedrukte tekstboekje voor ieder gratis is, is er toch een reden om de portemonnee mee te nemen. De oud-katholieke kerk van de H. Agnes is al 132 jaar beeldbepalend voor Egmond aan Zee en nauw verbonden met de samenleving. Voor de restauratie is veel geld nodig en het schilderen buitenom is aan de orde. Als dank voor de gastvrijheid wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage in de collecteschaal bij de uitgang. 
‘Laag bij de duinen en de zee’: zaterdag 1 december 15.00 uur in de oud-katholieke kerk, inloop vanaf 14.15 uur. Vroeg komen is aanbevolen. www.historischegmond.nl.
LINK

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum