Oecumenische Oogstdankviering - mét oogstproducten!

Op zondag 21 oktober vieren we, zoals ieder jaar, de oecumenische oogstdankviering. Dit jaar in de Oud-katholieke Kerk in Egmond aan Zee. De drie pastores gaan samen voor.

In het vorige jaar lag er een hele uitstalling oogstproducten op het altaar: aardappelen, mais, appelen, preien, tomaten….. En zeiden de kerkgangers: ‘ooohh!! Wat mooi! Wat hebben we dat prachtig gedaan!’ Dit jaar willen we ook graag zeggen: ‘ooohh!! Wat mooi! Wat hebben we dat prachtig gedaan!’ Kortom: we vragen van u allemaal: kom naar de kerk en neem iets aan fruit / groente mee, dat we op de tafel kunnen leggen: een paar appels, twee preien, maiskolven, pondje sperziebonen, een rode kool, kilo aardappelen…. Leg maar neer en stal maar uit….

Kijk die kleuren eens, ruik die geuren eens, voel die vormen eens… Alle meegebrachte gaven brengen we later naar de voedselbank. We verheugen ons op een mooie viering, sámen.

Collectedoel in de oecumenische Oogstdankviering
Het leven van veel vrouwen in Zuid-Soedan lijkt uitzichtloos. Er woedt al jaren een burgeroorlog in het land. Bovendien lijden vrouwen onder discriminatie en armoede. Bijen en zaaigoed helpen kwetsbare vrouwen nu aan een inkomen.

Vrouwen die in armoede leven in Zuid-Soedan, staan elke dag voor de vraag hoe ze hun kinderen moeten voeden en kleden. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om te verkopen en zo wat extra’s te verdienen voor hun gezin.

Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen in het stadje Maridi landbouwtrainingen van het Environmental Rehabilitation Program (ERP), partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze zaaigoed, zodat ze meer kunnen verbouwen en oogsten.

Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen eigen bijenkorven en leren hoe ze honing kunnen verwerken en verpakken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.

Steun dit werk
U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op IBAN-nummer NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'W019765’ of doneer online. Hartelijk dank!

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum