Werkgroep Geloofsinformatie

   

In de oud-katholieke kerk wordt van oudsher veel aandacht besteed aan de vorming en verdieping van het geloof. Er wordt gesteld dat het belangrijk is dat de gelovigen hun kennis voeden met eigen ervaring en die dan te delen met anderen. De kerk zelf wordt hierdoor opgebouwd en versterkt. En hoe belangrijk is het niet in deze tijd onze kerk te versterken!
Om die reden is de werkgroep Geloofsinformatie weer nieuw leven ingeblazen. Met bovenstaande in gedachte, kunnen en willen we eigenlijk niet anders! We hopen dat u dit ook zo ervaart en nodigen u uit om mee te doen!
U ontvangt geen jaaroverzicht. Alle informatie zult u voortaan in het Scheepje, op de website of in de regionale bladen kunnen vinden. Houdt dit dus goed in de gaten en noteert u het op tijd in uw agenda! Blijft nieuwsgierig!

Op veler verzoek start Pastoor Ploeger weer met bijbelavonden. Hij zal het bijbelboek Handelingen der Apostelen bespreken. Daarin lezen we hoe de eerste christenen na de dood en verrijzenis van Jezus verder gingen met het geloof en de kerk. Omdat dit een serie betreft volgen hieronder alvast alle data.
-   7 oktober
-   4 november
-   2 december
- 13 januari
-   3 februari.
U bent op die avonden tussen 20.00 en 22.00 uur van harte welkom op Ruygekroft 40 te Egmond Binnen (ten huize van Marianne de Laleijne).

Op woensdag 15 oktober zal er vanaf 10.00 uur een uurtje 'Domme vragen bestaan niet' gehouden worden. Daarover  leest u meer in het volgende Scheepje en op de website, maar verzamel uw vragen alvast! Schrijf ze op en neem ze dan mee. We hebben afgelopen voorjaar bemerkt dat het een heel interessante en verrijkende bijeenkomst kan worden!

Als u vragen of ideeën hebt kunt u terecht bij een van de leden van de werkgroep. Wij hopen dat we u genoeg gelegenheid bieden om uw geloof te verdiepen en te verbreden met daarbij een open blik op de veranderende maatschappij.

De werkgroep geloofsinformatie:
Trees Visser-Groot (coördinator)
Marianne de Laleijne-Zwart
Mattijs Ploeger

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum