Architecten presenteren hun visie op 'Kerk van Morgen'

 


Petruskerk in Vught, heringericht door Molenaar&Bol&VanDillenArchitecten. (Foto: Peter H. Toxopeus)

ALKMAAR - Acht architecten geven vrijdagmiddag 24 augustus vanaf 14.00 uur tekst en uitleg over de wijze waarop zij invulling hebben gegeven aan de herinrichtingsopdracht voor een monumentale kerk. Een eenmalig bijzonder evenement naar aanleiding van de tentoonstelling 'De Kerk van Morgen', dat gehouden wordt in de Grote Kerk van Alkmaar. 

Van architecten wordt naast hun vakmanschap ook bijzondere aandacht en respect voor de monumentale waarde en de culturele betekenis van het kerkgebouw gevraagd. Het is bijzonder om te zien hoe verschillende architecten tot heel verschillende oplossingen komen. 'De Kerk van Morgen' is een fototentoonstelling over het hergebruik van monumentale kerken die net als de Grote Kerk van Alkmaar hun kerkelijke functie hebben verloren. Denk aan de Sint Bavo in Haarlem, de Nieuwe Kerk in Delft, de Grote Kerk in Zwolle en Petruskerk in Vught. De tentoonstelling laat tien voorbeelden zien van multifunctioneel gebruik, zoals voor exposities, evenementen, prijsuitreikingen, muziekuitvoeringen en beurzen. En tien voorbeelden van kerken die geheel of gedeeltelijk zijn ingericht voor een nieuwe functie, zoals boekwinkel, hotel of wonen. 
De presentatiedag is voor iedereen vrij toegankelijk. Van de tentoonstelling is in de kerkwinkel een fraaie brochure te koop. 
'De Kerk van Morgen' wordt georganiseerd door Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA).

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum