Achtste Zomeravond- concert maandag 20 augustus 2018Het achtste van de Zomeravondserie in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk vindt dit jaar plaats op maandagavond  20 juli a.s. op 20.30 uur in de Oud-Katholieke Kerk aan de Voorstraat 112.  Dit keer een Solo-orgel optreden van de bekende Haarlemse organist  Dirk Out. Hij opent met een klassieke barokke Bach, een van diens meesterwerken –de Fantasie en Fuga in g. - BWV 542. Na deze inspirerende opening  hoort u diens koraalvoorspel  ‘Ich ruf zu Dir, Herr Jesu Christ’. Wolfgang Amadeus Mozart  komt aan bod met zíjn Fantasie in f klein, -  KV 594  en horen we uit de Messe des Couvents een drietal onderdelen o.a. het ‘Offertoire sur les grands jeux’, van de Franse meester François Couperin.

De romantiek uit de twintigste eeuw laat  zich op het Adema-orgel weer prima vertegenwoordigen door Alexandre Guilmant met het liefelijke ‘Prière et Berceuse’, een rustpunt in het programma. Een programma dat  een groots slot krijgt met de vertolking van drie delen uit de symfonieën VI, IV van Charles Marie Widor en tot slot een markante afsluiter met de Toccata uit symfonie nr. V deel 5 ook van Charles Marie Widor.  

Overzicht:

Johann Sebastian Bach
- Fantasie et Fuga in g, BWV 542
- Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ, BWV 639

Wolfgang Amadeus Mozart
- Fantasie in f, KV 594

Uit ‘Messe pur les Convents’
- Basse de Trompette
- Elevation: Tierce en Taille
- Offertoire sur les grands jeu

Alexandre Guilmant
- Prière et Berceuse

Charles Marie Widor
- Allegro (Uit Symphonie VI, deel 3)
- Andante Cantabilé (Uit Symphonie IV)
- Toccata (Uit Symphonie V)


Aanvang van het programma  is 20.30 uur, de toegang is gratis met een hartelijke aanbeveling voor een vrije gift aan het einde  van de avond.

  • Dirk Out haalde zijn solistendiploma voor orgel aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam. Simon C. Jansen , Klaas Bolt en Bernard Bartelink waren zijn leraren. Dirk was een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV.  Hij maakte concertreizen door o.a. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada  en de Verenigde Staten. Op het eerste César Franck-concours in de Kathedrale Basiliek van Haarlem was hij een van de winnaars. Dirk Out was jarenlang de vaste organist van de Vijverwegkerk (Radio Bloemendaal). Hij is voorzitter van de werkgroep Internationaal César Franck Concours dat eens in de drie jaar plaatsvindt in de RK Kathedrale Basiliek Sint Bavo.

    www.dirkout.nl

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum