Zesde zomeravondPLUSconcert 6 augustus 2018

Het zesde van de Zomeravondserie in de Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk vindt dit jaar plaats op maandagavond 6 augustus  a.s. om 20.30 uur in de oud-katholieke kerk aan de Voorstraat  112.  ‘Deze avond het ’Bel-canto’ in de Ste. Agneskerk’.

Dit keer wéér een ‘OrgelPLUS’ –concert, één van de drie van dit seizoen door het befaamde  ‘Duo RIBOLI- POIECZ’  naast de reguliere solo-orgelconcerten. De beide artiesten Giovanna Riboli  uit Italië – orgel en Sabine Poiesz - viool staan garant voor een boeiend programma.  De combinatie orgel en viool is een vrij onbekend fenomeen! Zowel de barok, de romantiek en de negentiende eeuw komen ruim aan bod. We noemen werken van Giacomo Rossini, - uit de Barbier van Siviglia, Mozart ,- Le Nozze di Figaro, George Bizet, - uit Carmen, Vincenzo Bellini, - uit Norma en Giuseppe Verdi, - uit Nabucco. Twee jaar geleden maakten beiden hun entrée met een gloedvol concert dat naar meer smaakte. Vanavond veelal transcripties van een keur van opera-melodieën, afgewisseld met een aantal Ouverture’s,  als ware u in de ‘Scala van Milaan’.

Giovanna Riboli  *Florence, studeerde af op piano in 2001, orgel en orgelcompositie in 2009. Zij deed een aantal interpretatiecursussen bij o.a.  Jorg Demus, Matteo Imbruno, Martin Haselböck, ze verhuisde naar Nederland en behaalde aldaar aan het Amsterdams Conservatorium in de klas van de Alkmaarse stadsorganist Pieter van Dijk haar Bachelor en haar Masters voor orgel.  Zij treedt regelmatig op als soliste bij verschillende  kamerorkesten en muziekfestivals in Italië, Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Argentinië. Op dit moment is zij organiste aan de Badia Fiorentina in Florence en koordirigente in Firenze. (I)

Sabine Poiesz, deed haar Bachelor-studie bij Peter Brunt aan het Amsterdams Conservatorium en twee jaar later in 2014 haar Masters bij Elizabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium. Vervolgens deed zij haar post-graduate bij de gerenommeerde violist Lavar  Skou-Larssen aan het Mozarteum te Salzburg. Deze studie was mede mogelijk door het winnen van de Young Talent  Award in 2014 aangeboden door het Prins Bernhard Fonds. Zij bekleedde verschillende posities in diverse orkesten als het Radio Philharmonisch, het Salzburger Kamerorkest en o.a. het Antwerps Sympony Orchestra en Hamburger Camerata.

Aanvang 20.30 uur, de toegang is gratis met een aanbeveling voor een ‘vrije gift’ aan het einde van de avond.  Het Duo Riboli-Poiesz pakt op deze avond groots uit op orgel en viool

 

  1. Da:  ‘Il Barbiere di Siviglia’                       Giacomo Rossini (1792-1868)

-       Ouverture **

-        Si il mio saper voi bramata

-        Largo al factotem

 

  1. Da: ‘Le nozze di Figaro      Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Ouverture **

          -   Non più andrai, farfallone amoroso

          -   Voi che sapete che cosa è amor

 

    3.  Da: ‘Carmen’                                                    George Bizet (1838-1875)

          -   Prelude **

          -   L’amour est un oiseau rebelle

 

  1. Da: ‘Norma’                                         Vincenzo Bellini (1801-1835)

-        Casta Diva  

 

  1. 5.    Da ‘Nabucco’                                        Giuseppe Verdi (1813-1901)

-       Va pensiero

 

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum