Zevende Zomeravond- concert 13 augustus 2018

’Une Soirée Musicale á Paris’ - Simon Stelling aan de klavieren.

Het Zevende  Zomeravondconcert  in de reeks van negen orgelconcerten dan wel  OrgelPLUS -concerten in de  Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk wordt maandagavond 13 augustus verzorgd  door  Simon Stelling o.a. de stadsorganist  van Alphen a.d. Rijn. Simon houdt er een uitgebreide lespraktijk op na, is leider van een aantal koren en kamermuziekgezelschappen. Hij werkt m.n. in  Zuid-Holland -Zuid  en geeft een keur van orgelconcerten waar  hij een lans breekt voor  de Franse orgelcultuur.  Vorig  jaar nog werd Simon Stelling,  als een  van de weinige organisten in Nederland bekroond met de Medaille d’Or – (de Gouden Medaille)  -  van de Parijse Academie  de Music, des Science en des Lettres. Ook in de eigen Adventskerk in Alphen a.d. Rijn, aan een van de weinige  Steinmayer  orgels in Nederland, munt hij uit door zijn programmering  van de Franse orgelkunst.  Het programma dat hij aan het Egmondse  Adema-orgel  brengt is een weerslag van zijn liefde voor de Franse componisten. Zowel werken uit de late romantiek, van Charles Marie Widor  - uit de 1e Symfonie - en Alexandre Guilant,  tot aan de impressionisten – een markante Toccata van Eugène Gigout - en de twintigste  eeuw waar    Camille Saint Saëns  en  Maurice Ravel deze avond  de vertegenwoordigers zijn.  Tot slot van zijn programma  brengt Simon Stellling het bijzondere  ‘Carneval des Animeaux’  (Het Carneval  der Dieren) van Saint Saëns in een bewerking voor orgel van Heinz-Peter Kortmann / Simon Stelling,  weinig  gehoorde muziek, die zeker tot de verbeelding spreekt voor jong en oud, neem ook uw kleinkinderen een keer mee! Zeker weer een orgelavond met dit keer een ‘frans’ esprit!

Maandagavond 13 augustus,  Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk 20.30 uur , de grote kerk aan de Voorstraat 112 , de toegang is vrij. Wel wordt een vrije gift aanbevolen om de voortzetting van de meer dan 50-jarige Egmondse concertenserie te waarborgen.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 
Pastoor R.B.J.J.M. Scheltinga
Telefoon 072 - 506 1206   |   Mobiel 06 - 55 768 444 
(ook voor doorgeven ziekenhuisopname en verzoeken om huisbezoek!)
Welkom in de Kerkdiensten in de kerk:
- alleen ná verplichte aanmelding via www.okknegmond.nl - 
iedere zondag Eucharistieviering, 10.00 uur,
iedere woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

De volgende viering vervallen ten gevolge van de corona-crisis
3e zaterdag (Eucharistieviering + Seasingers), 17.00 uur (niet in januari, juni, juli, augustus)
4e zaterdag (Vespers + Lof met Mannenkoor), 19.00 uur (soms afwijkende zaterdag)
 
1e, 2e + 5e zaterdag geen viering 
Kerkdienst in de Prins Hendrik Stichting: iedere tweede vrijdag van de maand, (behalve in december dan op 24 december) Eucharistieviering 15.00 uur
In 2020 geen OPEN KERK van 1 juli t/m 30 augustus, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.30 - 13.30 uur.
In 2020 geen KERKOPENSTELLING in de maanden juni, juli en augustus op woensdag van 19.30 - 21.00 uur.
In de maanden juli en augustus op maandag geen ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.
Geen Gospelinstuif met Gospelkoor de Seasingers in 2020 op woensdag 17 juni. Aanvang 19.30 uur.
Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum