ZomeravondORGELconcert maandag 16 juli

3 e concert  Ste. Agneskerk Egmond aan Zee.

Organist  Gijs Boelen ‘Tussen barok en heden’.

Het  derde Zomeravondconcert van dit seizoen in de  Oud-Katholieke Ste. Agneskerk aan de Voorstraat 112  wordt maandagavond de 16e juli verzorgd  door de Amsterdamse organist  Gijs Boelen (* 1984 ),  onder de titel ’Tussen barok en heden‘ – een muzikale  reis door  vier eeuwen’ . De organist graaft vanavond met zijn talenten  in de partituren van een  aantal componisten uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en het Rusland rond de eeuwwisseling  van de 19e en de 20e om uit te komen bij eigen werk uit Nederland.

 Op vijfjarige leeftijd werd Gijs Boelen reeds gegrepen door de schoonheid van het Müller–orgel in de Grote St. Bavokerk te Haarlem en besloot op die leeftijd reeds om organist te worden. Deze concertavond zoekt hij ook in Egmond de grenzen van het orgel op in zijn recital  met eigen werk uit 2017, de ‘Folk Suite’, eigentijdse muziek gebaseert op melodiën ook uit diverse landen.

Eerst komt hij  met een aantal werken uit de barok: Buxtehude, Purcell en Vivaldi.  Van de laatste  in een compositie / een transcriptie van Johann Gottfried Walther,  het Concerto in b klein. Door een overstap met de muziek uit de late romantiek komen we via  de Fransman Camille Saint-Saëns bij  Rachmaninoff . Hij maakt  daar het orgel ook met een eigen transcriptie in al zijn facetten bruikbaar voor zowel de oude klassieken als de nieuwe muziek en breekt hij een lans voor het orgel door de eeuwen heen. De aanvang van het concert is 20.30 uur, toegang is gratis. Wél graag een ‘vrije gift’ in de collecte aan de uitgang om de meer dan 50-jarige traditie in de Ste. Agneskerk  in stand te houden.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum