2e Zomeravondconcert maandag 9 juli

Diederik Blankesteijn,  een jong talent aan het orgel.

Het  2e Zomeravondconcert van dit seizoen in de  Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk  te Egmond aan Zee wordt  maandagavond de 9e juli verzorgd  door organist  Diederik Blankesteijn uit Barneveld. Aanvang 20.30 uur.

Bij de zoektocht naar jong talent voor seizoen 2017  stuitte de organisatie van de concertenserie vorig jaar op dit jonge talent  uit de school van Willem van Twillert en Jacques van Oortmerssen.  Diederik vertolkt deze avond zijn talenten op het romantisch getinte Ademaorgel  met uitvoeringen van o.a. Johann Seb. Bach, - Prelude en Fuga in c. (BWV 541) en diens koraalvoorspel over ‘O Mensch, bewein dein Súnde gross , ( BWV 622). Een anonieme compositie uit het Camphuysen-manuscript  (17e   eeuw)   is de schakel tussen de werken van Johann Seb. Bach. De vroege  romantiek komt aan bod met een paar werken van Felix Mendelssohn en César Franck. De late romantiek met het Scherzetto  opus 31/14. Een spetternd stuk van Louis Vierne en een werk van Serge Rachmaninoff , de Vocalise opus 34/14  in muziek in een bewerking van Reitze Smits. Tot slot nog een markante vertolking van Bach’s  grote Fuga in g klein (BWV 542/2)  als kers op de taart van deze avond. De toegang is gratis, wél is er een ‘openschaalcollecte ‘ na afloop van het concert aan de uitgang.

Diederik Blankesteijn kreeg de eerste lessen van zijn vader, kort daarna bij Jacques van Oortmerssen aan het Amsterdams  Conservatorium en o.a. verder bij  Matthias Havinga en de Alkmaarse  stadsorganist  Pieter van Dijk. In 2012 werd hij als enige Nederlander geselecteerd  voor de Young  Masterclasses van het Int. Orgelfestival in de grote St. Bavokerk te Haarlem. Hij kreeg daar les van Olivier Latry en won inmiddels diverse prijzen op amateurconcoursen.  Hij volgde masterclasses  bij Louis Robillard, Theo Jellema en Erwin Wiersinga.  Verder klavicordlessen bij Menno van Delft; basso continuo en improvisatie  bij Miklós  Spányi. Een ruime maand geleden deed hij zijn bachelor-concert ook in de Grote of St. Bavo te Haarlem.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum