Maandag 2 juli 2018 Eerste zomeravondconcert JUBILEUMTOUR Koperkwartet ‘OTTONI’ .

JUBILEUMTOUR  Koperkwartet  ‘OTTONI’ .

Het koperkwartet  ‘OTTONI’  o.l.v. Peter Leydekkers  m.m.v de bekende Naardense organist Wybe Kooijmans begint haar jubileumtour door Noord-Holland met een eerste optreden dit jaar tijdens het openingsconcert in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee op maandag 2 juli a.s. De combinatie van het koperkwartet  met orgel vormt deze avond een unieke combinatie van een weinig gehoorde muzikale samenwerking. Aanvang 20.30 uur,  het concert is gratis toegankelijk, wél is er een ‘openschaalcollecte’ aan de uitgang. U krijgt een muzikale mix van oude muziek tot modern van de Duitse  ‘Biber  tot de Nederlander Willem Boogman.’  voor koperblazers en orgel.

Van de hedendaagse componist Willem Boogman krijgt u de première te horen van diens concert ‘The Road to Here’. Met de vijf leden van ‘Ottoni’ bouwt de componist aan hun DNA  met muziek gebaseerd op ‘Die Nelken-reihe van de choreografe Pina Bausch op muziek van de beroemde Louis Armstrong.  Haar uitbeelding van de vier seizoenen verklankt Boogman muzikaal als een steeds terugkerend refrein, een feestelijke optocht  van muziekstijlen nog steeds herkenbaar in hun eigen idioom. De componist zal ook een korte toelichting geven. Verder krijgt u  te horen van Marius Monnikendam het concert voor twee trompetten, trombone en orgel. Een mooi voorbeeld van de ‘Nederlandse school’ waarin luchtige lijnen met veel ruimte voor de klank afwisselend samen vallen met de  koperblazers en het orgel.

De organist Wybe Kooijmans soleert in het Ronde Française van Leon Boëllmann en in de beroemde Marche nuptiale (Huwelijksmars) uit de orgelwereld  van Charles Marie Widor. Daarnaast krijgt u nog oude muziek te horen van de Italianen Luzasco Luzaschi en Gioseppe Guami, gebaseerd op  madrigalen, instrumentale muziek, maar gedacht als ware het gezongen. Naast werk uit de jongste tijd, de Sonate voor hoorn, trompet en trombone van de Fransman Francis Poulenc wordt dit een boeiende avond, de eerste van de Zomeravondreeks in de Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum