Kom naar het Oud-Katholieken Congres in Wenen!

20 t/m 23 september 2018

Kom naar het Oud-Katholieken Congres in Wenen!

Het Collegiaal Bestuur nodigt allen heel hartelijk uit deel te nemen aan het aankomende Internationaal Oud-Katholieken Congres in Oostenrijk, dat van 20 tot 23 september 2018 wordt gehouden.

Misschien herinnert u zich het vorige congres dat in 2014 in Utrecht plaats vond. Het aankomende congres vindt plaats in de schitterende stad Wenen: een stad vol klassieke bezienswaardigheden en een bruisende metropool in het hart van Europa. Wenen is voor jong en oud een bijzonder aantrekkelijke stad voor een stedentrip, waar veel internationale evenementen worden gehouden.

Aankomende september is de binnenstad van Wenen het decor voor het 32ste Internationaal Oud-Katholieken Congres. Tegelijkertijd vindt het internationale oud-katholieke Jeugdcongres plaats.

Het thema is 'Zout der aarde: christenen in dialoog voor een open samenleving'.

Aanleiding voor dat thema vormen vragen als deze: hoe zouden gelovigen in een open samenleving een inspirerende rol kunnen spelen?  En: hoe zouden wij als oud-katholieken daaraan kunnen bijdragen? In talrijke workshops nodigt het congres ons uit om samen na te denken, visioenen te koesteren en concrete projecten aan te bieden.

Het Congres wordt op de avond van donderdag 20 september feestelijk geopend. 

Vrijdag 21 september start met  een centraal programma met daarna een keuze uit meer dan dertig workshops. Voor elk wat wils. In de avond ontvangt de Burgemeester van Wenen alle deelnemers in het neogotische en enig mooie Rathaus!

Op zaterdag 22 september is er een oecumenisch ochtendgebed in de bekendste kerk van de stad: de Stephansdom, zetel van de kardinaal-aartsbisschop van Wenen. Na een tweede ronde workshops en lunch vieren we de mis van de Unie van Utrecht, waarin de aartsbisschop van Utrecht zal voorgaan. In de avond is er een gevarieerd en vrolijk 
slotevenement. 

Op zondagochtend 23 september is er gelegenheid om in één van de oud-katholieke parochiekerken van Wenen de eucharistie mee te vieren.

Aan het Congres nemen oud-katholieke en andere christenen uit veel landen van Europa en van daarbuiten deel. Het is een mooie kans om te ervaren hoe we deel zijn van de wereldwijde kerk, hoe de Unie van Utrecht ons verbindt en wat voor verschil ons kerk-zijn kan maken in de wereld vandaag.

De congreskaart kost 160 euro, daarbij komen kosten voor de reis en het verblijf
Het Collegiaal Bestuur wil u graag aanmoedigen aan het congres deel te nemen en biedt de eerste veertig oud-katholieken die zich vanuit Nederland aanmelden en een tegemoetkoming in de kosten kunnen gebruiken, een subsidie aan van 250 euro.

U kunt zich nu opgeven via de website van het congres: https://kongress2018.altkatholiken.at/index.php/de/  
Dit adres treft u ook op de flyer aan, die u uit de kerk kunt meenemen. En als u zich tegelijkertijd ook meldt bij het Bisschoppelijk Bureau, zorgt men daar dat de subsidie uitbetaald wordt!

Wij hopen dat velen uit Nederland de reis naar Wenen zullen maken!

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum