Orgelconcerten bezocht door 1400 bezoekers

De ZOMERAVONDONCERTEN in 2017.

We kunnen weer terugzien op een zeer geslaagd concertseizoen in onze Ste. Agneskerk. Een kleine 1400 bezoekers mochten we weer verwelkomen bij een totaal van 9 concertavonden, waarvan een 6-tal solo- en een drietal OrgelPLUS- concerten. Het laatste wil zeggen een orgelsolist met één of meer instrumentale solisten waaronder dit jaar ook de menselijke stem in de persoon van Job Hubatka, de bas-bariton. Dit optreden maakte deel uit van het druk bezochte  openingsconcert van maandag 3 juli. Gert-Jan Mostert tekende voor het orgel, Job Hubatka als zangsolist en Matthijs Koene soleerde op de panfluit, alles onder de noemer van een ‘Zomerse Bach’.

Ook onvermoede talenten van 22 jaren jong vulden een paar concertavonden met hun solo-optreden.  We noemen Gabriel Isenberg uit Damme bij Oldenburg in Duitsland, Diederik Blankesteijn uit Nijkerk en Gert van Hoef uit Barneveld. Het optreden van de kathedraal-organiste  Eveline M. Jansen uit Utrecht met de bastrombonist Wouter Iseger dwong groot respect af. Een combinatie die je maar zelden hoort zowel in klassieke, als in een paar moderne eigentijdse werken. Na een aantal jaren beleefden we op de 14e  augustus een heroptreden van de Canadese organist met Nederlandse roots, André Knevel, ook duidelijk voor zíjn eigen publiek. De senior Han Kapaan gaf weer een proeve van zijn kunnen op de hobo met de stadsorganist van Oudewater aan het orgel: Gerben Mourik verraste weer menigeen met een aantal improvisaties aan de hand van thema’s uit het publiek.

Bijna gewoontegetrouw sloot de meesterorganist Jaap Zwart uit Hattem onze concertserie weer af in de vorm van de orgelromantiek,  met werken van zijn grootvader Jan Zwart * 1877  en tijdgenoten uit de laatste anderhalve eeuw. Tot slot gaf ook híj een markante toegift, weer aan de hand van thema’s uit het voor deze gelegenheid samengestroomde publiek.

Wij danken onze trouwe bezoekers, dit jaar ook aanzienlijk meer Duitse gasten, de onontbeerlijke hulp van onze sponsors en de werkers áchter de schermen. Niet in de laatste plaats voor het beheren van onze gegevens op de website van de kerk door pastoor Scheltinga. Voor 2018 staan de kandidaat-concertgevers alweer in de rij en we hopen dan ook weer een aantrekkelijke serie te kunnen organiseren. Een substantieel  bedrag van de netto opbrengst hopen we binnenkort weer aan het kerkbestuur te kunnen afdragen.

Comité Zomeravondconcerten
Jan en Manon Hille, Laura Zwart, Gerrit Gravemaker.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum