Sinterklaasfeest 2017 komt dichterbij: vraag naar speelgoed

Ingezonden brief

Lieve parochianen, 

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om mezelf voor te stellen. Mijn naam is Linda van Pel, ik woon in Alkmaar en ben alleenstaande moeder van een zoon van 12. Verder ben ik zelfstandig ondernemer en run ik samen met mijn compagnon een assurantiekantoor in Heiloo waar ik uiteraard 5 dagen per week werk. Ik ben op Facebook lid van een aantal groepen waarin o.a. gratis spullen worden weggegeven en hierdoor is het mij duidelijk geworden dat bij sommige mensen de nood hoog is.

Twee jaar geleden kwam ik in contact met de mensen van Stichting Prakkie, een particuliere voedselbank in Alkmaar, en heb ik daar geholpen met het organiseren van een Sinterklaasfeest. Omdat ik dingen toch liever op mijn eigen manier doe, heb ik vorig jaar een oproep geplaatst op Facebook waarin ik voor 6 kinderen een schoencadeautje voor Sinterklaasverlootte. Daar werd toen zo massaal op gereageerd, ook door mensen die wilden helpen, dat ik uiteindelijk voor 35 kinderen heb kunnen realiseren dat ze allemaal 6 cadeautjes en snoepgoed kregen voor Sinterklaas. 

De cadeautjes werden door mij en mijn moeder ingepakt en voorzien van een naamsticker. De cadeau tasjes werden samengesteld op basis van leeftijd en de wensen van de kinderen en konden bij mij worden opgehaald door de ouders. Aangezien het best een hele organisatie was en ik vorig jaar vrij laat begon, ben ik nu maar ruim op tijd begonnen en met succes kan ik wel zeggen. Ik heb al heel veel leuke spulletjes gehad en van een aantal mensen ook financiële donaties.

Wat is de wereld toch een mooie plek met zoveel lieve mensen die zomaar op je pad komen. Het stemt dankbaar en gelukkig om zoiets te mogen doen! Ik ben voor mijn actie dan ook op zoek naar NIEUW speelgoed/boeken/knuffels/ knutselspullen/spelletjes/puzzels. We hebben allemaal wel iets in de kast liggen dat nooit gebruikt is of dat we hebben gekregen en toch niet zo leuk vinden. Wilt u mij helpen om het succes van vorig jaar te evenaren dan zou dat fantastisch zijn! Uiteraard kom ik de spullen ophalen. Ook financiële donaties zijn uiteraard meer dan van harte welkom. 

Omdat ik ook 5 dagen per week werk gelieve u bij voorkeur contact op te nemen per mail lindavanpel@hotmail.com of te reageren op één van mijn oproepjes op Facebook. Ze staan in de volgende groepen: "Je bent een derper als .....", "Gratis af te halen Heiloo", "Gratis af te halen Alkmaar" , "Je bent een Alkmaarder als...." In september plaats ik de oproep voor de kinderen en in de laatste week van november zal ik de cadeautjes gaan uitdelen. Tegen die tijd zal ik u middels een nieuw artikel laten weten hoe alles is verlopen. 


Met vriendelijke groet,

Linda van Pel 
lindavanpel@hotmail.com

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum