Zomeravondconcert maandag 21 augustus

Het achtste concert van de Zomeravondserie in de Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk vindt dit jaar plaats op maandagavond  21  augustus a.s. om 20.30 uur in de grote kerk aan de Voorstraat  112.

De bekende Gerben Mourik, o.a. stadsorganist van Oudewater geeft weer  een zgh. OrgelPLUS –concert  dit keer met de hoboist  Han Kapaan.  De samenweking met Gerben Mourik leidde inmiddels ook tot een aantal belangrijke CD- opnamen. Beide artiesten deden een paar jaar geleden ook al een paar gastoptredens  in de Egmondse kerk met groot succes. Net als een paar weken geleden de combinatie met orgel en bastrombone,  is de combinatie hobo en orgel ook een zeer geslaagde.  Ook de solo-vocale delen krijgen in  de Bachkantate  ‘Vergnugte Ruh, beliebte Seelenrust’’ (BWV  170) een aparte dimensie door de hobo. De coutertenor Philippe Jarouszki  maakte dit seizoen furore in Nederland met juist deze kantate. Solowerk voor orgel en hobo is er deze avond ook o.a. van Wolfgang Amadeus  Mozart,  Gabriël  Fauré en de Italiaan Guisieppe Martini. Deze komende  avond ook weer een boeiend programma met een aantal markante orgelwerken van o.a. Alexandre Guilmant, Josef Rheinberger en delen uit de zeer gewilde Suite Gotique van de Fransman Léon Boëllmann.  

Een improvisatie  over een thema uit he publiek behoort ook deze avond tot het vaste onderdeel  van het programma van Gerben Mourik. Orgelwerken  worden  afgewisseld met samenspel-optredens.  De  aanvang  is 20.30 uur, de toegang  gratis met een aanbeveling voor een vrije gift aan het einde van de avond.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum