Kerkproeverij op zondag 10 september 2017

Eucharistieviering 10.00 uur

KERKPROEVERIJ 10 SEPTEMBER

We gaan iets nieuws doen! Op zondag 10 september 2017. Alle kerken samen. Wat heel erg voor de hand ligt en wat we misschien al veel eerder hadden moeten doen. Wat in Engeland en de VS al jaren een bewezen succes is. Namelijk, gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden? 

Maar het hangt van jou af, of jij het durft. Om op je collega, buurman, vriend, of familielid af te stappen en te zeggen: “Hé, ga je met me mee?” Gewoon voor een keertje. Wie weet welke uitwerking het gaat hebben. Het gaat om het uitnodigen, dat we dat weer leren. En inderdaad, misschien zegt diegene: ik kom niet. Maar dan hebben we de uitnodiging wel gedaan. En dat telt. 

Wat is het geheim van het succes van de Engelse variant van Kerkproeverij? De initiatiefnemer van 'Back to Church Sunday', dominee Michael Harvey, kwam naar Nederland om te inspireren. Met zijn Britse Manchester-accent zei hij droog: “Eigenlijk zijn we vaak heel opgelucht als mensen ‘nee’ zeggen op onze uitnodiging, toch? Want wat als ze werkelijk ‘ja’ zeggen, wat moeten we dan wel niet?” Harvey vindt dat we ons veel te druk te maken om onze eigen zorg en angst voor afwijzing, dan dat we ons richten op de uitgenodigde, en de weg die God met hen gaat. 

Het doen van de uitnodiging zélf is een handeling van geloofsvertrouwen (act of faithfulness). Het antwoord op de uitnodiging is aan God. Degene die je uitnodigt wordt ook door God geleid volgens Harvey. God nodigt uit, niet wij. 

Zie ook: www.kerkproeverij.nl

Zondag 10 september 2017
10.00 uur         Eucharistieviering in de kerk
11.15 uur          Koffie/thee in 't Verenigingsgebouw Egmond + iets lekkers

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum