Kerk happen | Church happens

Kerkproeverij

Campagne Back to Church heet in Nederland Kerkproeverij

De Engelse campagne Back to Church (terug naar de kerk) gaat in Nederland van start onder de naam ”Kerkproeverij”.

Back to Church belegt in Engeland al enkele jaren een Back to Church-Sunday, een speciale zondag waarop mensen worden uitgenodigd om na lange tijd weer eens een kerkdienst bij te wonen. Het Nederlandse vervolg, Kerkproeverij, is een initiatief van de Raad van Kerken in Nederland en gaat volgend jaar van start.

Als „werktitel” was aanvankelijk de aanduiding ”Welkom in de kerk” gebruikt, als ‘vertaling’ van Back to Church, zei Wim Altink, voorzitter van de kerngroep kerkproeverij van de Raad van Kerken, dinsdag in een toelichting. „Na ruggespraak bij de participerende kerken kwamen we tot de conclusie dat een duidelijker, aansprekender motto nodig is.”

Naar meer

”Kerkproeverij” verwijst naar een ervaring die goed smaakt, aldus Altink. „In Nederland willen we Back to Church niet zozeer een eenmalige activiteit laten zijn, maar iets wat uitnodigt tot vaker komen proeven en samen eten. De kerk is ten minste eenmaal per week open voor iedereen en we hopen dat een hernieuwde kennismaking zo goed valt dat het smaakt naar meer.”

Back to Church, een iniatief van de Engelsman Michael Harvey, had in Engeland een bescheiden start, zei Altink. „Pas toen men doorhad waar het om ging, was de tweede editie veel groter van opzet. Ik verwacht dat in Nederland men ook de kat uit de boom zal willen kijken. We zijn blij met de aandacht die er nu al is in de media.”

Lees ook in Digibron

Leren uit te nodigen – interview met de initiatiefnemer van de Back to Church-Sunday, Michael Harvey (Reformatorisch Dagblad, 22 september 2016)

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum