Open brief aan de partijvoorzitters

 


Oorlog en conflict zet wereldwijd 60 miljoen mensen aan tot vluchten. De migratie naar Europa confronteert Europese burgers met mensen op de vlucht die een klemmend beroep op hen doen. Dit appel zet vele mensen aan tot hulp maar ook tot afwerend gedrag en het debat leidt tot versimpelde voor en tegen posities. De politieke gevolgen hiervan zijn in Europa al zichtbaar geworden. Dit is de eerste alinea in een open brief van PAX aan de voorzitters van de politieke partijen.


PAX heeft het initiatief genomen tot een moreel en politiek beraad waarin verschillende theologen en filosofen zich buigen over morele dimensies in maatschappelijke vraagstukken. Dit keer schrijft zij een open brief aan de voorzitters van de politieke partijen die deel uit maken van de Tweede Kamer. Ook aartsbisschop Joris Vercammen maakt deel uit van dit moreel beraad en is een van de ondertekenaars.


Het morele beraad van PAX vraagt de partijvoorzitters of zij de morele waarden die zij benoemt onderschrijven, en hoe zij deze waarden vormgeven in de positionering van hun partij. Zij hoopt dat deze brief aanleiding is voor een vruchtbare en voortgaande dialoog over fundamentele waarden in het actuele politieke debat over de vluchtelingenkwestie.


Lees hier de brief

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum