Vijfde Orgelconcert op maandag 1 augustus 2016

Gert van Hoef (* 1994)
Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg. 

In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld.

Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede.
Tot ieders verrassing drong hij meteen door naar de finale van het concours die gehouden werd op de familiedagen te Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziek categorie in februari 2009. 

In juni 2009 vond de aan de finale verbonden CD opname plaats in de St. Maartenskerk in Tiel. De CD werd onder de titel “Finale” gepresenteerd tijdens de Duikenburgse dagen.

In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. In deze periode werd Gert reeds regelmatig gevraagd voor optredens en concerten in het gehele land. Zelfs vanuit het buitenland toonde men belangstelling voor de jonge organist. Dit zal mede zijn bereikt door de vele filmpjes die Gert op Youtube plaatste vanaf het prille begin van zijn muzikale carriere.

In juni 2010 kreeg hij ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag een DVD opname aangeboden op het bekende Moreau orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.

In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours.

Sinds september 2011 kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie.

Sinds december 2011 is Gert vaste organist van de Emined orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. Hier beet hij in januari 2012 met het eerste concert het spits af in de Winterserie Orgelconcerten, waarvan er ongetwijfeld nog veel zullen volgen. Tijdens dit concert werd zijn eerste commerciële DVD opgenomen, die via deze website besteld kan worden. 

Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeert Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij krijgt zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak krijgt Gert pianolessen van Katy Satur. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8. Op dit moment krijgt Gert nog steeds lessen van deze dirigent, om zich in de breedte te ontwikkelen, zoals koordirectie en muziekgeschiedenis. 

Naast zijn Conservatoriumstudie geeft Gert inmiddels veel orgelconcerten door het gehele land. Een nieuw fenomeen lijken de boekingen voor een privé of openbaar verjaardags- of jubileumconcert. 

In 2014 heeft Gert, op veler verzoek, drie eigen improvisaties uitgegeven als bladmuziek, te weten:
'Heer U bent mijn leven', 'Is uwe lamp wel brandend' en 'Eens als de bazuinen klinken'. In november 2014 heeft
Gert zijn eerste commerciële CD uitgebracht, opgenomen op het indrukwekkende 4-klavier Stahlhuth-Jann orgel
in Dudelange (Luxemburg). 

In april 2015 volgde het dubbel album 'Reprise'. Zowel de CD's, bladmuziek en DVD's zijn in de webshop van deze website verkrijgbaar.

In juni 2015 won Gert het Govert van Wijn Orgelconcours in de Grote Kerk te Maassluis.

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum