Derde Zomeravondconcert

3e  Zomeravondconcert  Ste. AGNESKERK.

Egmond aan Zee.

Het derde van de Zomeravondserie in de Oud-Katholieke  Ste. Agneskerk vindt dit jaar plaats op maandagavond 18 juli a.s. op 20.30 uur in de grote kerk aan de Voorstraat  112.

De bekende Haarlemse organist Dirk Out opent een zgh. OrgelPLUS –concert met de fluitiste Mariël van den Bos. Beide artiesten staan garant voor een boeiend en divers programma dat een aantal muziekstijlen zowel uit het klassieke,  de romantiek als de twintigste eeuw laat horen. Een toegankelijk programma met werken van Georg Fr. Händel, Johann Seb. Bach, Théodore Dubois, Claude Debussy en Gabriël Fauré. De twintigste eeuw komt aan bod in werken van Ronald de Jong en de nestor van de koraalkunst Willem Mudde. Van Händel horen we de Sonate in F, Bach in delen van één van de Brandenburgse  concerten en de Suite nr. 2.  Solostukken uit meerdere stijlperioden voor fluit solo. Aanvang 20.30 uur, de toegang is gratis met een aanbeveling voor een vrije gift aan het einde  van de avond. (Zie ook egmond.okkn.nl)

 • Dirk Out haalde zijn solistendiploma voor orgel aan het Sweelick Conservatorium te Amsterdam. Simon C. Jansen , Klaas Bolt en Bernard Bartelink waren zijn leraren.Dirk was een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV.  Hij maakte concertreizen door o.a. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. Op het eerste Cesar Franckconcours in de Kathedrale Basiliek van Haarlem was hij een van de winnaars. Dirk Out was jarenlang de vaste organist van de Vijverwegkerk (Radio Bloemendaal). Hij is voorzitter van de werkgroep Internationaal Cesar Franck Concours dat eens in de drie jaar plaatsvindt in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo.
 • Mariël van den Bos , behaalde haar solistendiploma klassiek fluit aan hetzelfde Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Haar docenten waren Harrie Starreveld en Koos Verheul. Sindsdien was ze in verschillende orkesten en ensembles te horen, o.a. als tweede plaatsvervangend eerste fluitiste van het Metropole Orkest. Ze heeft CD’s opgenomen  met grootheden als Al Jarreau, Elvis Costello , de Basement Jaxx en vele anderen. Onlangs won het orkest een Grammy met het album ‘Syvia’ met de band Snarky Puppy. Ze is actief in het tango ensemble Tan Gueros en in het ensemble SoWhat. Mariel studeerde de afgelopen jaren improvisatie bij o.a. Bart van Lier en Ferdinand Povel.


  Programma Egmond aan Zee

  18 juli 2016

   

  Oud-Katholieke Parochie Sint Agnes
  Voorstraat 112
  1931 AN Egmond aan Zee

  Aanvang: 20.30 uur

  met medewerking van
  MARIEL van den BOS - fluit

  Georg Friedrich Händel
  - Hornpipe (orgel)
  - Sonate in F (fluit en orgel)

  Johann Sebastian Bach
  - Menuet en Badinerie (fluit en orgel)
  - Deel III uit Brandenburgs Concert nr 3 (orgel)

  Ronald de Jong
  - Scherzo (orgel)

  Claude Debusy
  - Syrinx (fluit)

  Théodore Dubois
  - Fiat Lux (orgel)

  Gabriël Fauré
  - Berceuse, opus 10 (fluit en orgel)

  WIllem Mudde
  - Variaties en Fuga over:
    ‘Waer dat men sich al keerd of wend’ (orgel)

   

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

 • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
  Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
 • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum