Catechesegroep Egmond op stap.

Zaterdag 17 mei jl. maakte de leringgroep uit Egmond, 7 kinderen en 2 begeleiders, een uitstapje en wel niet zomaar natuurlijk, maar om het nuttige met het aangename te verenigen. Om 10.15 arriveerden we in de voormalige schuilkerk het museum Onze Lieve Heer op Zolder. Nadat de kinderen door het hele gebouw geleid waren en alle geheimen van het gebouw hen onthuld waren mochten ze ieder een tekening maken van welk onderdeel hen het meest boeide. Door het hele gebouw was er wel een van de kinderen te vinden die bezig was te tekenen; de uitgetrokken 15 minuten werd al gauw een half uur.

Hierna vertrokken we naar de Mc.Donalds. Feest natuurlijk! Daarna gedeeltelijk met de tram en verder lopend naar het Bijbels museum. Met de handleiding "Op stap met Jona" trokken we door het museum. We moesten zelf zaken ontdekken en vragen beantwoorden. Aangekomen onder in de kelder, met de duizenden bijbels, konden de kinderen zelf nog achter een PC voor informatie, hun namen schrijven in het Grieks en Hebreeuws en de letters van hun namen inkleuren. Als slot werd er nog een groepsfoto gemaakt.

De voldaan en vol van indrukken werd de terugreis per tram en trein aanvaard. De wachttijd op het station werd besteed aan een spelletje tot groot vermaak van andere wachtenden. In de trein konden een paar jongens niet stil blijven zitten wat aan een van de anderen de uitspraak ontlokte: "We zijn hier niet in de disco!" En een ander: "En ook niet in de discotrein!"

De rust keerde weer en aangekomen op het station van Heiloo togen we huiswaarts.


Dit zoeken we op.


Zou dit MCDonald's zijn?

Oud-Katholieke Parochie St. Agnes   |    Voorstraat 110 - 112   |   1931 AN  Egmond aan Zee 

Pastoor Joke Kolkman,   telefoon 072 - 506 1206 en 06 - 25 54 64 09

email: pastoor@egmond.okkn.nl

 

Vieringen:

  • zondag Eucharistieviering, 10.00 uur.   
    Koffiedrinken na de viering 1e en 3e zondag in de maand.
  • woensdag Eucharistieviering, 9.00 uur.

In de maanden juli en augustus op maandag ORGELCONCERTEN. Aanvang 20.30 uur. Openschaalcollecte bij de uitgang.

 

Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum