Bisschopswijding

Alhoewel we niet weten hoe de situatie in verband met het coronavirus zich zal ontwikkelen, informeren wij u toch graag over de voorgenomen bisschopswijding van Bernd Th. Wallet MA, die op 15 februari 2020 is gekozen tot 84ste bisschop op de zetel van de heilige Willibrord.

 

Aartsbisschop-elect Bernd Wallet wordt op zondag 21 juni 2020 om 15.00 uur tot bisschop gewijd tijdens een eucharistieviering in de Jacobikerk in Utrecht.

 

De avond ervoor, op zaterdag 20 juni 2020 om 20.00 uur, is er in de Gertrudiskathedraal in Utrecht een avond met Meditatie en Muziek, waarin twee koren de Vespers van Sergei Rachmaninoff zingen (op. 37). Op woensdag 24 juni 2020 wordt de nieuwe aartsbisschop geïnstalleerd op de zetel (cathedra) tijdens een vesperdienst in de kathedrale kerk van Ste. Gertrudis. Deze dienst begint om 19.30 uur.

 

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en we hopen dat u de data alvast in uw agenda opslaat. Binnen enkele weken volgt een officiële uitnodiging met nadere informatie over het programma en de wijze van aanmelden.

 

Bisschoppelijk Bureau

Oud-Katholieke Kerk van Nederland